la-Tulcea.ro     


Fondat 2012     |                     Site dedicat informarii tulcenilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

Monument în memoria rezistenței anticomuniste din Stejaru

Comunitatea Aromânilor din Tulcea începe demersurile pentru ridicarea unui monument dedicat persoanelor din comuna Stejaru care s-au opus regimului comunist, a declarat pentru AGERPRES președintele comunității, Sterică Fudulea, la sfârșitul manifestărilor prilejuite de Zilele Culturii Armâne desfășurate săptămâna trecută la Tulcea și Constanța.

Altîn Tepe - Dealul de Aur de altădată a devenit Dealul Sărăciei

Cel mai bogat zăcământ de cupru din România, Altîn Tepe, comuna Stejaru, exploatat de mai bine de patru milenii și închis în anul 2003, a transformat satul cel mai modern din România într-un pol al sărăciei.

Reportaj: 25 de ani de la cea mai mare tragedie din navigația civilă din România

Tulcenii din satul Grindu își plâng în continuare rudele pierdute în urmă cu 25 de ani, în cea mai mare tragedie din navigația civilă din România, 'Mogoșoaia'.

Lucrările de realizare a Bursei de pește vor începe luna viitoare

Lucrările de construcție a Bursei de pește, proiect anunțat încă de acum opt ani, vor începe luna viitoare, potrivit președintelui Agenției Naționale de Pescuit și Acvacultura, Cristinel Gherghișan, citat într-un comunicat remis AGERPRES de Consiliul Județean Tulcea.

Turism cultural la porțile Deltei

Colecțiile celor șase obiective muzeale din orașul Tulcea - Muzeul de Artă, Casa Avramide, Muzeul de Istorie și Arheologie, Centrul Eco-Turistic Delta Dunării, Muzeul de Artă Populară și Etnografie, Casa Memorială 'Constantin Găvenea' pot fi o atracție pentru turiștii care în prezent doar tranzitează orașul spre Delta Dunării.

Medici stomatologi pentru populația din Delta Dunării

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Tulcea a primit luna aceasta cinci cereri noi pentru încheierea contractelor necesare furnizării serviciilor de stomatologie furnizate populației, doi din medicii care au depus solicitări urmând să deservească localități din Rezervația Biosferei Delta Dunării.

Pescaturismul, proiect promovat de Ivan Patzaichin pentru dezvoltarea comunităților din Delta Dunării

Mila 23, localitate din Delta Dunării, le va oferi vizitatorilor, începând de anul viitor, posibilitatea de a experimenta viața unui pescar din Rezervație, prin intermediul unui proiect derulat în prezent de Asociația 'Ivan Patzaichin-Mila 23', parte integrantă a unei strategii de dezvoltare a turismului în Rezervație.

Filote la deschiderea Rowmania Fest: Tulcea, un loc extrem de frumos, un depozitar al tradiției și naturii

Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, Angela Filote, a vâslit, vineri seara, într-o canotcă, alături de campionul olimpic Ivan Patzaichin, la parada campionilor care a deschis cea de-a IV-a ediție a ''Rowmania Fest'', găzduită de Tulcea, în perioada 29-31 august.

Muzeul Satului Dobrogean Enisala

Muzeul Satului Dobrogean Enisala sau "Gospodăria țărănească de la Enisala" este primul muzeu etnografic din județul Tulcea.

Șefului poliției locale tulcene i s-a cerut demisia

Un raport de control efectuat de către o comisie din cadrul Primăriei municipiului Tulcea la Direcția de Poliție Locală a confirmat existența unor nereguli inclusiv în gestionarea armamentului și muniției.

Fond de risc pentru continuarea proiectelor de reabilitare a rețelelor de apă potabilă și uzată în municipiul Tulcea

Consilierii locali tulceni au aprobat miercuri constituirea unui fond de risc în valoare de peste 900.000 de euro pentru ca proiectul care vizează reabilitarea și extinderea rețelelor de apă uzată din municipiul Tulcea și orașele Isaccea, Măcin și Sulina să poată continua.

Comunitățile izolate din Delta Dunării vor avea la dispoziție peste un miliard de euro

Asociația de dezvoltare intercomunitară ITI (Investiții Teritoriale Integrate) Delta Dunării va deveni operațională la data de 1 august, bugetul estimativ al instrumentului financiar european ITI care va fi la dispoziția autorităților tulcene pentru dezvoltarea comunităților izolate din rezervație urmând să depășească un miliard de euro.

Autoritățile locale din Tulcea au lansat un ghid pentru atragerea investitorilor

Autoritățile județului au lansat luni, la Tulcea, Ghidul "Oportunități de afaceri în Județul Tulcea, România", lucrarea urmând să fie reeditată anul viitor pentru atragerea investitorilor în județ și crearea unor locuri de muncă.

Primarii din Deltă sunt nemulțumiți de sistemul de învățământ simultan

Primarii comunelor din Delta Dunării sunt nemulțumiți din cauza situației elevilor care învață în clase simultane și au solicitat conducerii Inspectoratului Școlar Județean să ia măsuri pentru ca elevii să aibă acces la educație la fel ca și cei din alte județe. 

Comorile din Jurilovca: Bujorul românesc, borșul de pește și cetatea Orgame

Comuna Jurilovca de pe malul lacului Razelm din Dobrogea este locuită de secole de pescari ruși-lipoveni. Jurilovca a fost premiată de Comisia Europeană pentru turism accesibil persoanelor în vârstă și celor cu nevoi speciale. Ce au văzut europenii în Dobrogea și pentru ce au vrut să răsplătească așezarea tulceană?

Funcționari din patru instituții tulcene se vor instrui în social media

Agenția Națională a Funcționarilor Publici a lansat, vineri, la Tulcea proiectul "Transparență și calitate în administrația publică prin social media", patru instituții publice din județ urmând să participe la acesta pentru a îmbunătăți relația cu cetățenii. 

Mini-porturile din Delta Dunării, finanțate prin Investiții Teritorial Integrate

Cele trei mini-porturi din Murighiol, Jurilovca și Sarichioi, care nu au primit finanțare în ultimii șapte ani din partea Guvernului României vor fi realizate sau extinse prin instrumentul financiar european Investiții Teritorial Integrate (ITI), a declarat președintele Consiliului Județean (CJ), Horia Teodorescu. 

Ivan Patzaichin, cetățean de onoare al municipiului Tulcea

Multiplul campion olimpic Ivan Patzaichin a primit, marți după-amiază, titlul de ''Cetățean de Onoare al municipiului Tulcea'', acesta fiind primul titlul de acest tip primit până în prezent.

Delta Dunării, între FLAG-urile Europei

Grupul local pentru pescărie durabilă (FLAG - Fisheries Local Action Group) Delta Dunării a primit cea mai mare finanțare europeană pentru dezvoltarea durabilă a comunităților pescărești din Rezervație, respectiv 18 milioane de euro.

Prefectura județului Tulcea cere Guvernului 1,35 de milioane de lei pentru refacerea infrastructurii comunale afectate de ploi

Prefectura județului Tulcea a solicitat Guvernului 1,35 de milioane de lei pentru refacerea infrastructurii stradale din cinci comune afectate de ploile torențiale din ultima perioadă. 

Plajele sălbatice din județul Tulcea își așteaptă oaspeții

La capătul Uniunii Europene, după ce străbate 2.860 de kilometri, Dunărea lasă la vărsarea în Marea Neagră sedimentele aduse de pe drum, plajele de la Sulina, Sfântu Gheorghe și Gura Portiței constituind astfel cel mai tânăr pământ european.

Tabăra din orașul Sulina, o prioritate a MTS și singura din județ care mai funcționează

Tabăra din orașul Sulina, singura din județul Tulcea care funcționează la capacitate maximă, este o prioritate a Ministerului Tineretului și Sportului (MTS), potrivit directorului Direcției Tabere și Agrement din instituție, Cezar Stancu, aceasta fiind printre primele cinci din țară.

Cristian Diaconescu, întâmpinat la Tulcea cu mesaje satirice

Președintele Fundației Mișcarea Populară, Cristian Diaconescu, a declarat sâmbătă, la Tulcea, că nu are niciun proiect pentru a deschide calea vreunui alt candidat la șefia statului, în timp ce în sala de conferințe un grup de persoane prezenta mesaje satirice de genul 'Continuatorii lui Băsescu. Mircea!'.

Premierul Victor Ponta a participat la recepția elicopterului medicalizat de tip IAR-316, care va executa misiuni umanitare în zona de responsabilitate a Unității Speciale de Aviație Tulcea

Victor Ponta: /.../ am vorbit cu președintele Consiliului Județean, cu primarul, cu autoritățile locale și problema asistenței medicale în Deltă nu seamănă cu nicio altă zonă din țară. Nu poți să te urci în ambulanță și să mergi să ajuți fie un localnic, fie un turist. Și soluțiile sunt de mai multe feluri, domnul Arafat cred că vă poate da mai multe detalii despre ceea ce urmează să aducă la SMURD, în octombrie. Mai bine le ziceți dumneavoastră.

Prefectura Tulcea a solicitat peste 2,9 milioane de lei pentru reparația digurilor

Prefectura județului Tulcea a solicitat alocarea a peste 2,9 milioane de lei din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului pentru punerea în siguranță a lucrărilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor, a declarat marți subprefectul județului Tulcea, Corvin Bangu.

Trei polițiști de la Permise Auto Tulcea, reținuți pentru luare de mită

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, a inculpaților:

Deficit acut de personal în administrația publică a județului Tulcea

Deficitul de personal din Consiliul Județean (CJ) Tulcea se acutizează de la o lună la alta, în urma unui concurs pentru angajarea a patru persoane pentru diferite posturi, la care s-au prezentat 17 candidați, doar trei compartimente din CJ reușind să angajeze câte o persoană.

Viitura de pe Dunăre, pe raza județului Tulcea

Viitura de pe Dunăre a ajuns pe raza județului Tulcea, iar autoritățile continuă să intervină pe cei peste 1.000 de kilometri de linii de apărare și diguri de pe raza județului. Până în prezent, 200 de hectare de teren arabil și circa 40 de anexe gospodărești din Maliuc și IC Brătianu au fost inundate.

Interviu Paul Vasiliu, unul dintre ultimii marangozi din Tulcea: Lotca-centrul existenței localnicilor din Deltă

Paul Vasiliu este unul dintre ultimii marangozi din Tulcea. Bărcile lui din lemn au atras atenția atât vedetelor autohtone, cât și cunoscătorilor domeniului din străinătate.

În această vară va fi deschis în municipiul Tulcea cel mai mare șantier ANL din țară

La Tulcea se va deschide în această vară cel mai mare șantier din România în ceea ce privește programul de construire a locuințelor pentru tineri, a anunțat marți, la Tulcea, Dumitru Nancu, directorul general al ANL, cu prilejul lansării primului șantier inaugurat în anul 2014. 

După mai mult de 21 de ani, o companie aeriană începe să opereze zboruri regulate între București și Tulcea

Zborul inaugural București - Tulcea operat, vineri, de compania aeriană Fly România marchează reluarea operațiunilor regulate pe aeroportul din Tulcea după o pauză de peste 21 de ani, a declarat directorul Aeroportului Delta Dunării Tulcea, Constantin Albu.

Municipiul Tulcea s-a extins în ultimii ani cu aproape 10%

Autoritățile tulcene au nevoie de tot mai multe finanțări pentru dezvoltarea orașului, după ce municipiul Tulcea s-a extins în ultimii ani cu aproape 10%, potrivit primarului Constantin Hogea.

Alte știri: 3 2 1


laAnunt.ro |eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro | la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro|la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro |la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro | la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro|la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro | la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Turda.ro | la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2015