la-Tulcea.ro     


Fondat 2012     |                     Site dedicat informarii tulcenilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

Mai multe centre de primă vânzare pentru peștele din Delta Dunării

Numărul centrelor de primă vânzare a peștelui din Delta Dunării a crescut anul acesta cu aproape o treime față de cel de acum doi ani, pescarii putând astfel alege centrele în care prețul peștelui este mai apropiat de cel dorit.

Proiecte pentru susținerea elevilor din zonele defavorizate

Elevii din zonele defavorizate din județul Tulcea vor fi beneficiarii a două proiecte derulate cu sprijin financiar european de inspectoratele școlare din Brăila și Constanța în vederea prevenirii abandonului școlar.

Consiliul Județean Tulcea continuă negocierile pentru finalizarea bugetului Instrumentului Teritorial de Investiții

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, se va întâlni marți cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, pentru a-l convinge să renunțe la facilitățile pe care dorește să le acorde fermierilor din Delta Dunării, iar banii alocați pe programele gestionate de autoritatea națională să fie direcționați în bugetul Instrumentului Teritorial de Investiții (ITI) dezvoltat de Banca Mondială. 

Consiliul Județean Tulcea derulează proiecte de peste 18 milioane de lei în domeniul sănătății

Consiliul Județean Tulcea derulează în prezent proiecte în valoare de peste 18 milioane de lei pentru modernizarea a două spitale din județ și are un portofoliu de proiecte însumând circa 20 de milioane de euro pentru infrastructura din sănătate. 

Vizita prințului Charles în Delta Dunării, un semnal așteptat de operatorii turistici

Turoperatorii tulceni speră că vizita prințului Charles de Wales în Delta Dunării va fi un semnal pozitiv pentru turiștii care ezită să viziteze Rezervația din cauza situației instabile din zona Mării Negre.

Consiliul Județean Tulcea ia în considerare posibilitatea înființării unui birou la Bruxelles

Consiliul Județean Tulcea ia în considerare posibilitatea înființării unui birou al instituției la Bruxelles și caută o persoană care să cunoască foarte bine problemele județului, dar și mecanismele europene de intervenție. 

A început prohibiția pescuitului

Pescuitul în apele naturale din România este interzis, începând de marți, 1 aprilie, activitatea fiind permisă doar în amenajările piscicole din Rezervația Biosferei Delta Dunării în anumite condiții.

Raed Arafat anunță un proiect de circa 400.000 euro al Fundației pentru SMURD în Delta Dunării

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, a declarat sâmbătă, la Târgu Mureș, că Fundația pentru SMURD va implementa în acest an un proiect în Delta Dunării, în valoare de circa 400.000 de euro, bani proveniți din donațiile populației de 2% din impozitul pe venit.

Primarii tulceni speră ca un procent din taxa pe construcții speciale să revină comunităților locale

Primarii tulceni speră ca, din 2015, cel puțin 40% din veniturile atrase anual din taxa pe construcții speciale să revină bugetelor locale, în lunile viitoare urmând să aibă loc negocieri în acest sens între autoritățile locale și cele de la nivel central.

Un nou pas în Strategia Deltei Dunării: Raportul de diagnostic, discutat de specialiștii Băncii Mondiale și autoritățile locale

Marți, începând cu ora 9,00, la sala Mihail Kogălniceanu a avut loc o ședință de lucru pe tema Strategiei Deltei Dunării.

MAE trebuie să revină asupra proiectului privind trecerea Ro-Ro, susține Ramona Mănescu

Ramona Mănescu, fostul ministru al Transporturilor și candidat PNL pentru un nou mandat în PE, a declarat duminică, la Tulcea, că Ministerul Afacerilor Externe trebuie să redeschidă discuțiile cu Ucraina pentru realizarea proiectului privind înființarea trecerii Ro-Ro între Isaccea și Orlovka, în regiunea Odessa din Ucraina.

Liderii PDL Tulcea cer înființarea unui birou al Consiliului Județean la Bruxelles

Vicepreședintele organizației județene a PDL Tulcea, Nicolae Chichi, i-a cerut, vineri, președintelui Consiliului Județean, Horia Teodorescu, să deschidă un birou al instituției la Bruxelles, pentru ca proiectele care nu sunt sprijinite financiar de autoritățile române să poată fi finanțate direct din programele europene. 

Mai puțin pește pentru pescarii din Deltă din cauza nivelului scăzut al Dunării

Pescarii tulceni vor avea anul acesta o cotă de pescuit mai mică decât cea din 2013 din cauza regimului hidrologic scăzut din Rezervație, potrivit conducerii Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD).

Tulcea: Descoperire arheologică de excepție, la Sfântu Gheorghe

Un fragment din bordul unei ambarcațiuni otomane datând cel mai probabil din secolul al XVIII-lea a fost descoperit săptămâna aceasta în Dunăre, pe raza satului Sfântu Gheorghe.

Energie electrică mai ieftină cu 20% pentru două primării din județul Tulcea

Două primării din județul Tulcea vor plăti cu 20% mai puțin decât în prezent pentru energia electrică care le va fi furnizată începând cu data de 1 aprilie, după ce au contractat serviciul de furnizare a acestei utilități prin Bursa Română de Mărfuri. 

Tulcea: Croaziere pe Marea Neagră și Delta Dunării, suspendate din cauza crizei din Ucraina

Aproape 1.000 de turiști și-au anulat deja sosirile în Delta Dunării, programate pentru următoarele două luni, din cauza crizei politice din Marea Neagră, operatorii turistici tulceni sperând ca situația să revină la normal începând cu luna iunie.

Consiliul Județean Tulcea a reluat demersurile pentru preluarea în administrare a falezei municipiului reședință de județ

Consiliul Județean Tulcea a reluat demersurile pentru transferarea porturilor de pe raza județului în administrarea autorităților locale sau județene, principalul obiectiv fiind preluarea falezei din municipiul Tulcea aflată în prezent în patrimoniul Administrației Porturilor Dunării Maritime (APDM) din Galați.

Lucrările la campusurile școlare din județul Tulcea, reluate

Lucrările de construcție a trei campusuri școlare din județul Tulcea începute în urmă cu aproape șapte ani vor fi reluate anul acesta, potrivit Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ).

Navigația pe canalul Sulina a fost reluată; un singur incident creat de convoiul special agabaritic

Circulația navelor maritime pe canalul Sulina a fost reluată, sâmbătă după-amiază, după ce convoiul special agabaritic a ajuns în dana șantierului naval Vard Tulcea SA.

Aeroportul internațional "Delta Dunării" din Tulcea poate ajunge al cincilea din țară în urma investițiilor

Aeroportul internațional 'Delta Dunării' din județul Tulcea ar putea ajunge pe locul cinci la nivel național în ceea ce privește traficul aerian, deși nu a mai avut curse regulate de 21 de ani, dacă managerii unității vor reuși să atragă finanțări de peste 20 de milioane de lei pentru finalizarea investițiilor demarate deja.

Sistem nou de taxare a deșeurilor, pentru agenții economici din municipiul Tulcea

Agenții economici tulceni vor plăti începând de anul viitor taxe diferențiate pentru preluarea deșeurilor emise în urma desfășurării activității, noul sistem urmând să aibă la bază modificările aduse la legea salubrizării ce urmează să fie aprobată de parlamentari. 

Tulcea: Taliene submersibile suedeze pentru pescarii din Marea Neagră și Delta Dunării

O asociație tulceană și specialiști constănțeni vor testa anul acesta în Marea Neagră și în Delta Dunării taliene (năvoade) submersibile din Suedia, aceasta fiind o premieră în domeniul uneltelor de pescuit din această zonă a Europei din ultimii peste 100 de ani.

Consiliul Local Tulcea a aprobat construirea unui bloc cu 60 de locuințe de serviciu pentru medici

Consiliul local al municipiului Tulcea a aprobat joi, în timpul unei ședințe în plen, un acord de cu Consiliul Județean care prevede și construirea unui bloc cu 60 de apartamente pentru medicii specialiști de la Spitalul Județean de Urgență, prin care se încearcă rezolvarea deficitului de personal al unității.

Prințul Charles va vizita în acest an județul Tulcea

Prințul Charles de Wales va vizita, în prima parte a acestui an, Delta Dunării, a anunțat vineri președintele Consiliului Județean (CJ) Tulcea, Horia Teodorescu.

În județul Tulcea s-au înregistrat cheltuieli suplimentare de circa 4 milioane de lei pentru deszăpezire

Prefectura județului Tulcea a transmis Guvernului o cerere pentru alocarea a 4 milioane de lei pentru acoperirea cheltuielilor suplimentare efectuate în perioada ianuarie-februarie, atunci când județul Tulcea a fost sub cod portocaliu și cod roșu, din cauza ninsorilor abundente. 

INTERVIU Primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea: Chiar îmi iubesc orașul.

Primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, vorbește într-un interviu acordat AGERPRES despre proiectele din acest nou mandat, printre care și mini-delta, o investiție care "va aduce un plus de interes și imagine orașului".

Proiectul privind realizarea Bursei de pește la Tulcea este blocat la Ministerul Mediului.

Proiectul privind realizarea Bursei de pește la Tulcea este deocamdată blocat de Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, dorind în continuare punerea în practică a acestuia.

Județul Tulcea va avea în Parlament doi deputați în plus.

Pentru prima dată în ultimii 23 de ani, județul Tulcea va fi reprezentat în Parlamentarul României de șase deputați, cu doi mai mulți decât până acum, și doi senatori, șase din cele opt mandate de parlamentar aparținând USL.


laAnunt.ro |eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro | la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro|la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro |la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro | la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro|la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro | la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Turda.ro | la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2014